Παράλληλα με τα βραβεία Made in Greece, η Οργανωτική Επιτροπή έχει θεσπίσει και το Βραβείο Δίολκος. Το βραβείο αυτό απονέμεται σε προσωπικότητες, που με τις καινοτόμους ενέργειες και δραστηριότητές τους άνοιξαν δρόμο για να διευκολύνουν το διεθνές εμπόριο της χώρας, συμβάλλοντας καθοριστικά στην καθιέρωση του Made in Greece παγκοσμίως.
Δημήτρης Γιαννακόπουλος
Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ, είναι μια σημαίνουσα προσωπικότητα του ελληνικού επιχειρείν, που διαπρέπει σε έναν κλάδο ιδιαίτερα δυναμικό και ανταγωνιστικό, με υψηλή παραγωγή προστιθέμενης αξίας και αναντικατάστατη προσφορά στη δημόσια υγεία. Ο κ. Γιαννακόπουλος βρίσκεται στο τιμόνι της μεγαλύτερης ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, που έχει πίσω της 98 χρόνια ιστορίας. Υπό την ηγεσία του, η ΒΙΑΝΕΞ συνεχίζει την επιτυχημένη οικογενειακή παράδοση, με διορατικότητα, εξωστρέφεια και αποτελεσματικότητα, γράφοντας μια νέα σελίδα στην εγχώρια φαρμακοβιομηχανία. Χαρακτηριστικό είναι ότι το 2021 η ΒΙΑΝΕΞ κατέγραψε τον μεγαλύτερο κύκλο εργασιών στην ιστορία της, με ενοποιημένες πωλήσεις 405,9 εκατ. ευρώ, εξαγωγές 52,9 εκατομμυρίων ευρώ και μερίδιο αγοράς που φτάνει το 9,1%, υπερδιπλασιασμένο σε σχέση με μία πενταετία πριν. H BIANEΞ επενδύει στην ανάπτυξη, με πολλά καινοτόμα προγράμματα, ύψους 40 εκατ. ευρώ στη διετία, ενώ ταυτόχρονα έχει ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα με πολυδιάστατες πρωτοβουλίες προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Λαμβάνοντας υπόψη τούς στόχους για το επόμενο διάστημα, αλλά και τον διεθνή προσανατολισμό του ομίλου, η ΒΙΑΝΕΞ έχει τα εχέγγυα για να πρωταγωνιστήσει και την επόμενη δεκαετία, με γνώμονα την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και της οικονομίας της χώρας.
Η Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ, στην τελετή απονομής των βραβείων Made in Greece 2019, τίμησε με το βραβείο «ΔΙΟΛΚΟΣ» τον κύριο Νικόλαο Στασινόπουλο, Πρόεδρο της Viohalco S.A.
Με πολύχρονες προσπάθειες, μακροπρόθεσμο στρατηγικό σχεδιασμό και σωστές επιχειρηματικές επιλογές μετάτρεψε σταδιακά την οικογενειακή επιχείρηση σε μια κορυφαία βιομηχανία επεξεργασίας μετάλλων στην Ευρώπη.
Οι εταιρίες της Viohalco σήμερα, με βιομηχανικές μονάδες σε 8 χώρες, κύκλο εργασιών 4,4 δισ. ευρώ, και πωλήσεις σε πάνω 105 χώρες συνεισφέρουν σημαντικά στην Εθνική Οικονομία, στην ενίσχυση της απασχόλησης και στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών όπου δραστηριοποιούνται. Πρωτοπόρες στους επιμέρους κλάδους τους, οι εταιρίες της Viohalco υιοθέτησαν από νωρίς τις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Εταιρικής Υπευθυνότητας.
Η Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ, στην τελετή απονομής των βραβείων Made in Greece 2017, τίμησε με το βραβείο «ΔΙΟΛΚΟΣ» τον κύριο Θεόδωρο Παπαλεξόπουλο, Σύμβουλο Διοίκησης της Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ, επιτυχημένο επιχειρηματία στον χώρο της βιομηχανίας και κυρίως στον κλάδο τσιμέντου, με ειδική ενασχόληση θέματα οικονομικής πολιτικής, εργασιακών σχέσεων και προστασίας του περιβάλλοντος. Το Βραβείο παρέλαβε η κόρη του κ. Λένα Παπαλεξοπούλου.
Το 2015, το βραβείο «ΔΙΟΛΚΟΣ» απονεμήθηκε στον Ηλία Λαλαούνη, το μεγάλο αργυρο-χρυσοχόο, ακαδημαϊκό και ιδρυτή του ομώνυμου μουσείου. Το βραβείο παρέλαβε η κόρη του, κυρία Αικατερίνη Λαλαούνη.
Στην τελετή απονομής των βραβείων Made in Greece 2013, το βραβείο «ΔΙΟΛΚΟΣ» απονεμήθηκε στον κύριο Γιάννη Τσεκλένη έναν διεθνώς αναγνωρισμένο σχεδιαστή με πολύχρονη εμπειρία στον χώρο της μόδας, του βιομηχανικού σχεδιασμού και του interior design.
(ο/η) Δίολκος: Λιθόστρωτος δρόμος που χρησιμοποιείτο για την από ξηράς μεταφορά πλοίων, πάνω σε τροχοφόρο όχημα («Ολκός νεών») από τον Σαρωνικό στον Κορινθιακό κόλπο και αντιστρόφως. Αποκαλύφθηκε το δυτικό του τμήμα σε μήκος 255 μ. στην πλευρά της Πελοποννήσου και σε μήκος 204 μ. στη Στερεά Ελλάδα. Το πλάτος του είναι 3,40 – 5,00 μ. Είναι στρωμένος με κανονικούς πώρινους κυβόλιθους και στο μέσον του φέρει δύο αυλακώσεις σε απόσταση 1,50 μ. Στο δυτικό άκρο του κατέληγε σε λιθόστρωτη αποβάθρα. Η κατασκευή του Διόλκου προέκυψε από την ανάγκη για γρήγορο πέρασμα των πλοίων από τον Σαρωνικό στον Κορινθιακό κόλπο και αντίστροφα, έγινε στις αρχές του 6ου π.Χ. Το δυτικό άκρο του ανακατασκευάσθηκε στις αρχές του 4ου π.Χ. αιώνα. Η χρήση του βεβαιώνεται από τις πηγές ως τον 9ο μ.Χ. αιώνα.