Βραβειο Διολκος

Βραβείο Δίολκος

Παράλληλα με τα βραβεία Made in Greece, η Οργανωτική Επιτροπή έχει θεσπίσει και το Βραβείο Δίολκος. Το βραβείο αυτό απονέμεται σε προσωπικότητες, που με τις καινοτόμες ενέργειες και δραστηριότητές τους άνοιξαν δρόμο για να διευκολύνουν το διεθνές εμπόριο της χώρας, συμβάλλοντας καθοριστικά στην καθιέρωση του Made in Greece παγκοσμίως.

Made in Greece 2022

Δημήτρης Γιαννακόπουλος
Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ

Η Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ, στην τελετή απονομής των βραβείων Made in Greece 2022, τίμησε με το βραβείο «ΔΙΟΛΚΟΣ» τον κύριο Δημήτρη Γιαννακόπουλο,  Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ. Ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, είναι μια σημαίνουσα προσωπικότητα του ελληνικού επιχειρείν, που διαπρέπει σε έναν κλάδο ιδιαίτερα δυναμικό και ανταγωνιστικό, με υψηλή παραγωγή προστιθέμενης αξίας και αναντικατάστατη προσφορά στη δημόσια υγεία. Υπό την ηγεσία του, η ΒΙΑΝΕΞ συνεχίζει την επιτυχημένη οικογενειακή παράδοση, με διορατικότητα, εξωστρέφεια και αποτελεσματικότητα, γράφοντας μια νέα σελίδα στην εγχώρια φαρμακοβιομηχανία.

Made in Greece 2019

Η Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ, στην τελετή απονομής των βραβείων Made in Greece 2019, τίμησε με το βραβείο «ΔΙΟΛΚΟΣ» τον κύριο Νικόλαο Στασινόπουλο, Πρόεδρο της Viohalco S.A. Με πολύχρονες προσπάθειες, μακροπρόθεσμο στρατηγικό σχεδιασμό και σωστές επιχειρηματικές επιλογές μετάτρεψε σταδιακά την οικογενειακή επιχείρηση σε μια κορυφαία βιομηχανία επεξεργασίας μετάλλων στην Ευρώπη (βιομηχανικές μονάδες σε 8 χώρες και πωλήσεις σε πάνω 105 χώρες).

Made in Greece 2017

Η Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ, στην τελετή απονομής των βραβείων Made in Greece 2017, τίμησε με το βραβείο «ΔΙΟΛΚΟΣ» τον κύριο Θεόδωρο Παπαλεξόπουλο, Σύμβουλο Διοίκησης της Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ, επιτυχημένο επιχειρηματία στον χώρο της βιομηχανίας και κυρίως στον κλάδο τσιμέντου, με ειδική ενασχόληση θέματα οικονομικής πολιτικής, εργασιακών σχέσεων και προστασίας του περιβάλλοντος. Το Βραβείο παρέλαβε η κόρη του κ. Λένα Παπαλεξοπούλου.

Made in Greece 2015

Το 2015, το βραβείο «ΔΙΟΛΚΟΣ» απονεμήθηκε στον Ηλία Λαλαούνη, το μεγάλο αργυρο-χρυσοχόο, ακαδημαϊκό και ιδρυτή του ομώνυμου μουσείου. Το βραβείο παρέλαβε η κόρη του, κυρία Αικατερίνη Λαλαούνη.

Made in Greece 2013

Στην τελετή απονομής των βραβείων Made in Greece 2013, το βραβείο «ΔΙΟΛΚΟΣ» απονεμήθηκε στον κύριο Γιάννη Τσεκλένη έναν διεθνώς αναγνωρισμένο σχεδιαστή με πολύχρονη εμπειρία στον χώρο της μόδας, του βιομηχανικού σχεδιασμού και του interior design.

Για την ιστορία

(ο/η) Δίολκος: Λιθόστρωτος δρόμος που χρησιμοποιείτο για την από ξηράς μεταφορά πλοίων, πάνω σε τροχοφόρο όχημα («Ολκός νεών») από τον Σαρωνικό στον Κορινθιακό κόλπο και αντιστρόφως. Αποκαλύφθηκε το δυτικό του τμήμα σε μήκος 255 μ. στην πλευρά της Πελοποννήσου και σε μήκος 204 μ. στη Στερεά Ελλάδα. Το πλάτος του είναι 3,40 – 5,00 μ. Είναι στρωμένος με κανονικούς πώρινους κυβόλιθους και στο μέσον του φέρει δύο αυλακώσεις σε απόσταση 1,50 μ. Στο δυτικό άκρο του κατέληγε σε λιθόστρωτη αποβάθρα. Η κατασκευή του Διόλκου προέκυψε από την ανάγκη για γρήγορο πέρασμα των πλοίων από τον Σαρωνικό στον Κορινθιακό κόλπο και αντίστροφα, έγινε στις αρχές του 6ου π.Χ. Το δυτικό άκρο του ανακατασκευάσθηκε στις αρχές του 4ου π.Χ. αιώνα. Η χρήση του βεβαιώνεται από τις πηγές ως τον 9ο μ.Χ. αιώνα.