Βραβείο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας

Βραβείο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας

Η Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ υποστηρίζοντας τις προσπάθειες για την αύξηση της συμμετοχής των γυναικών στην επιχειρηματικότητα και στις θέσεις ευθύνης των επιχειρήσεων, θεσπίζει ένα νέο βραβείο ελληνικής επιχειρηματικότητας που θα απονέμεται σε γυναίκες που διέπρεψαν και διακρίθηκαν σε επιχειρήσεις που παράγουν στην Ελλάδα.

 

Η Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ αναδεικνύει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και την παρουσία των γυναικών στην προσπάθεια για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

MADE IN GREECE 2022

Iωάννα Παπαδοπούλου
Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος, Εταιρείας Ε.Ι. Παπαδόπουλος Α.Ε.

 

Η Ιωάννα Παπαδοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Από μικρή ηλικία, έδειξε μεγάλη αγάπη προς την οικογενειακή εταιρεία, δουλεύοντας ως μαθήτρια ακόμα, τις μέρες που είναι κλειστό το σχολείο, σε κάθε λογής εργασία. Μετά το πέρας των σπουδών της στη Χημεία Τροφίμων στο Λονδίνο και την επιστροφή της στην Ελλάδα, μπήκε ενεργά στην εταιρεία, στο πλάι του πατέρα της. Το 1971, μαζί με τα τρία αδέλφια της, τον Αλέξανδρο, τον Ανδρέα και τη Μιράντα, μπήκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας. Το 1977, ανέλαβε τη θέση της αντιπροέδρου και β΄ διευθύνουσας συμβούλου και είχε καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη του Τμήματος Λιανικών Πωλήσεων, του Τμήματος Εξαγωγών, της Παραγωγής Νέων Προϊόντων και στις Νέες Επενδύσεις.

 

Η συνεργασία της εταιρείας Παπαδοπούλου με τον γαλλικό όμιλο Danone το 1991 αποτέλεσε μια σημαντική καμπή στην εξέλιξη της εταιρείας, με τους Γάλλους να προσφέρουν πολύτιμη τεχνογνωσία, με το όραμα των δύο πλευρών για το μέλλον να μην αποδεικνύεται ωστόσο κοινό στην πορεία. Έτσι το 2007, σε μια καθοριστική στιγμή, η Ιωάννα Παπαδοπούλου εξαγόρασε το μερίδιο της Danone, κάνοντας την Ε.Ι. Παπαδόπουλος Α.Ε. αυτό που είναι και σήμερα: μια μεγάλη, 100% ελληνική και 100% οικογενειακή εταιρεία.

 

Το 2015, της απονεμήθηκε από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, η τιμητική διάκριση του Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα. Η ίδια, παρ’ όλα αυτά, δεν αρέσκεται σε φώτα και προβολείς. Αφήνει το έργο της να μιλήσει, ενώ η μεγάλη φιλανθρωπική της δράση μένει πάντα εκτός δημοσιότητας. Σήμερα, υπό την ηγεσία της Ιωάννας Παπαδοπούλου, η οποία από το 1996 κατέχει τη θέση της προέδρου και διευθύνουσας συμβούλου της εταιρείας, η εταιρεία αριθμεί 4 εργοστάσια, με τα προϊόντα της να βρίσκονται σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας, αλλά και σε 61 χώρες σε όλο τον κόσμο.

 

Λειτουργεί πάντα με άσβεστο το όραμα της Οικογένειας Παπαδοπούλου: να προσφέρει άριστη ποιότητα σε άριστη τιμή, σε όλους τους ανθρώπους, ενώ στέκεται δίπλα στους ανθρώπους που εργάζονται στην εταιρεία της με πράξεις, γι’ αυτό και ήταν από τους ελάχιστους εργοδότες που στην απαρχή της οικονομικής κρίσης , προέβη σε αυξήσεις για το προσωπικό της. Η Ιωάννα Παπαδοπούλου έχει δύο γιους, τον Κωνσταντίνο, που ασχολείται με το κομμάτι του Asset Management και είναι μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας, και τον Ευάγγελο, που από το 2015 είναι αντιπρόεδρος και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος στην Ε.Ι. Παπαδόπουλος Α.Ε. Πιστεύει βαθιά στην πατρίδα της και στους Έλληνες, και θέλοντας να πει ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στην ελληνική κοινωνία, που φιλοξενεί τα προϊόντα της σε κάθε σπίτι τα τελευταία 100 χρόνια, διοργάνωσε μια μεγάλη έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη για την επέτειο της συμπλήρωσης των 100 χρόνων, δημοσιεύοντας μεγάλο μέρος του ιστορικού αρχείου της ιστορικής εταιρείας, η οποία πλέον μπαίνει στον δεύτερο αιώνα της.